Over ons

 Loes de Bruin en Rebecca de Kort begonnen in 2014 met het oppassen op een groep honden voor een schoolopdracht. Deze groep honden bestond meestal uit een groep van gemiddeld zeven honden welke uit Spanje kwamen en in Nederland op zoek waren naar een nieuw huis. Dit is zo goed bevallen dat er een Facebookpagina is opgericht om op meer honden te kunnen passen. Al snel kwamen er wat blije honden bij, tot ook andere dieren aan dit rijtje werden toegevoegd. Paarden, kippen, konijnen, hamsters en katten. Zolang Loes en Rebecca konden, wilden ze met alle liefde op de beestjes passen. En die liefde voor dieren is er bij deze twee meiden altijd al geweest!

 

Na het starten van de Facebookpagina en het uitbreiden van de diensten is ook deze site gemaakt. De visie van Dierenoppas Loes & Rebecca is om dierenoppas op maat te leveren, waarbij dier én eigenaar centraal staan. 

 

Loes en Rebecca begonnen dus met z'n tweeën als betrouwbare dierenoppassers voor als u er even niet bent. Maar inmiddels is het bedrijf zich aan het uitbreiden met nog meer dieroppassers. Het concept blijft hetzelfde, zij verzorgen nog steeds oppas op maat, waarbij dier én eigenaar centraal staan. Alleen kunt u uit meerdere oppassers kiezen. Meer kans om de perfecte match te vinden!

 

Op dit moment volgen Loes en Rebecca de opleiding Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Tijdens deze opleiding wordt aandacht geschonken aan verschillende aspecten van diergezondheid. Beide dames hebben een praktijkweek gevolgd waarbij het hanteren van vogels, reptielen, amfibieën, honden, katten, knaagdieren en konijnen aan bod kwam. Hier is ook het houden van deze verschillende dieren aan bod gekomen. Ook is er een theoriecursus dieren EHBO gevolgd voor honden, katten en paarden. Hierbij is er een praktijk reanimatie cursus voor honden en katten gevolgd. 

 

Verder hebben Loes en Rebecca verschillende stages gelopen. Loes bij Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) en Pet Sitters Australia (PSA) en Rebecca bij Stichting Dierentehuis Flevoland, Martin Gaus Dierenhotel Lelystad en Springhill Farm Riding Stables in Wales. Vervolgens heeft Loes gewerkt bij Dierenhotel Pocahondas en Rebecca bij Martin Gaus Dierenhotel Lelystad. 

 

De dieroppassers die werken bij Dierenoppas Loes & Rebecca worden zorgvuldig uitgekozen en dienen naast een voorliefde voor dieren ook enige kennis te hebben over dieren. Daarnaast passen deze nieuwe oppassers altijd eerst samen op met Loes of Rebecca voordat de nieuwe oppassers zelf services mag gaan geven. Het gaat immers om uw allerliefste huisdier waarop wij mogen passen!